Løpesko

Dersom du nettopp har begynt å løpe er det ikke så viktig å kjøpe inn alt av utstyr med en gang. Du når langt med å ha komfortable klær og et par joggesko, men dersom du fortsetter å løpe kan det være fint å investere i noe bedre utstyr.

Det første du bør kjøpe inn er et par gode løpesko. Det finnes hav av sko i en hver sportsbutikk, men der er og de kan gjerne være relativt kostbare. Men det å finne en sko som passer ditt behov kan være vel investerte penger. Flere av oss har gjerne en fot med overpronasjon. Det vil si at foten tramper innover når foten er under belastning. Ved underpronasjon, belastet foten på ytre kant. Du kan ha lagt merke til dette dersom du har feks sommersko med lite støtte at enten innersiden eller yttersiden av skoen har blitt ekstra slitt. Det er da en god indikasjon på at du ar enten over- eller underpronasjon.  Bildet nedenfor gir en god illustrasjon.

Flere sportsbutikker kan hjelpe deg å finne riktig sko, mange tilbyr også løpstester for å se at skoen sitter bra på foten og at steget ditt blir rettet opp dersom du har en fot som ikke har normal pronasjon. Du kan lese mer om hvilke butikker som tilbyr dette i denne artikkelen. Her er det også utført en test over hvor gode disse testene er i de ulike butikkene.